Ekipa “Kod Ace” odnijela pobjedu na 28. orahovačkoj čobanijadi

Ekipa “Kod Ace” odnijela pobjedu na 28. orahovačkoj čobanijadi

U središnjem gradskom arku, a u organizaciji Turističke zajednice i grada Orahovice, jučer je održano tradicionalno 28. prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca, a koje je ove godine bilo humanitarnog karaktera za udrugu Jaglac. Čobanac se kuhao u do sada rekordnih 50 kotlića, kuhari su pristigli kako iz Orahovice, tako i iz svih susjednih gradova i županija, a odluku o najbolje čobancu donio je stručni ocjenjivački sud na čelu sa Zoranom Putnikovićem. Kako je Putniković rekao, konačnog pobjednika bilo je vrlo teško odabrati, iz razloga velikog broja kotlića, a svakako i zbog toga što je svake godine kvaliteta sve veća. Prvo mjesto za najbolje skuhani čobanac u velikoj konkurenciji od 50 kotlića, osvojila je orahovačka ekipa “Kod Ace”. Drugi najbolje ocijenjeni čobanac skuhala je ekipa Udruga veterana Tigrovi Virovitičko-podravske županije, dok je treće mjesto pripalo Valentu Vukaloviću. Prigodne nagrade i pehare pobjedniku, kao i zahvalnice svim prijavljenim ekipama uručio je orahovački gradonačelnik Saša Rister, koji je rekao kako je vrlo zadovoljan organizacijom i velikim brojem sudionika:

– Ove godine smo imali čak 50 prijavljenih ekipa i mogu slobodno reći da je ovo do sada najveća čobanijada, a uz sve to poslužilo nas je i vrijeme. Orahovačka čobanijada poznata je i van našeg grada, a potvrda toga su sve ove ekipe, koje su pristigle iz susjednih gradova, općina i županija. Svakako ovim putem se želim zahvaliti i Lovačkoj udruzi Vepar iz Orahovice koja je i ove godine, a kao svake do sada, sponzorirala meso za čobanac. Također, zahvale idu i na račun Kreativne udruge Piccolo, koja je organizirala štafetne igre za djecu i naravno stručnom ocjenjivačkom sudu, koji je sve ove čobance kušao i donio konačnu odluku o pobjedniku, rekao je gradonačelnik Rister.

28. prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca, na koncu je završeno velikim koncertom populrnog zagrebačkog Tamburaškog sastava Gazde, koji su sve posjetitelje središnjeg gradskog parka rasplesali sa svojim mnogobrojnim hitovima.