U Orahovici obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Orahovici obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas, a nakon godinu dana pauze uzrokovano pandemijom COVID-19, u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice, tradicionalno u središnjem gradskom parku obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, kojeg je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990., da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Nazočnima se ukratko obratila voditeljica orahovačke Turističke zajednice Lana Jurkin;

Sve vas lijepo pozdravljam koji ste se odazvali na poziv Grada Orahovice. Hvala vam što sudjelujete danas u ovoj manifestaciji grada Orahovice i Turističke zajednice. Evo bar jedan dan u godini naši mladi sugrađani imaju čast biti vam na usluzi i da vam se zahvale za sve ono što ste učinili za Orahovicu. Zahvaljujem se svim mladim zaposlenicima grada Orahovice, udruzi P.A.U.K., učenicima Srednje škole „Stjepan Ivšič“ i LAG-u Papuk, na pomoći u posluživanju naših sugrađana, te se zahvaljujem i gradskom poduzeću Ružica grad d.o.o., DVD-u Crkvari i DVD-u Dolci na pomoći u organizaciji manifestacije, kao i Pivovari Osijek d.o.o., na sponzorstvu. – Rekla je Jurkin, te je svima poželjela dobru zabavu.

Nakon voditeljice Turističke zajednice, prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Orahovice, Saša Rister, koji je sve prisutne pozdravio, te im se zahvalio na dolasku. Poželio im je svima puno zdravlja i dobru zabavu. Rekao je kako im Grad Orahovica stoji na raspolaganju, te izrazio nadu da se vide i dogodine.

Proslava Međunarodnog dana starijih osoba, održala se pod šatorom u središnjem gradskom parku kod pozornice, uz svečani ručak, a za dobar provod i zabavu bio je zadužen Tamburaški sastav Čokanj.