Bebek- Orahovica i Slavonija cijene ono što radimo, uvijek ću se odazvati pozivu i jedva čekam naš novi susret

Bebek- Orahovica i Slavonija cijene ono što radimo, uvijek ću se odazvati pozivu i jedva čekam naš novi susret

Unatoč jakoj i neumornoj kiši, proteklog petka, a u sklopu prvog dana 2. Beer Festa koji se održavao na orahovačkom Jezeru, legendarni Željko Bebek održao je još jedan koncert za pamćenje. Koncert koji je pobudio veliki interes publike, svih generacija, stari i mladi, svi skupa su u glas pjevali hitove kao što su: Ono nešto naše, Ljubav k’o iz pjesme, Kupit ću nam sat, pa sve do onih iz vremena Bebeka u Bijelom dugmetu: Selma, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac…
U razgovoru koji smo vodili nakon koncerta, Željko Bebek je rekao kako su on i njegova ekipa, u petak bili najsretniji bend na “svijetu”:

-Ovo je nešto veličanstveno, večeras smo uspjeli pobijediti i pandemiju i kišu, te smo napravili koncert koji je za pamćenje. Ovo je u zadnje vrijeme jedan od rijetkih nastupa, a sve zbog već spomenute situacije s covidom. Večerašnji nastup je bio sjajan, a mi smo oduševljeni orahovačkom publikom. Ovo je naš drugi koncert u Orahovici u protekle 2 godine, i to nešto govori,znači da nas Orahovica i Slavonija vole, te da cijene ono što radimo i stvaramo.

Bebek je također spomenuo kako u proteklih godinu i pol dana, unatoč tome što nije bilo koncerata, on i njegov bend nisu odmarali:

– Cijelu ovu stanku od sviranja mi smo proveli najbolje moguće što smo mogli. Imali smo priliku da se svi još više zbližimo, nađemo svoje kreativne trenutke, a koje smo na kraju prenijeli u studio. Mišljenja sam da smo napravili možda i najbolji projekt, koji sam ja općenito u dosadašnjem životu i glazbenoj karijeri radio. Kupit ću nam sat je jedna prekrasna ljubavna pjesma, a zbog koje me zovu prijatelji iz cijelog svijeta, pitajući me da li bi ja mogao i njima pronaći takav jedan sat, koji ide unazad. Naravno to nije jedina pjesma, meni najdraža je pjesma pod nazivom Kakav otac takav sin, koja meni osobno mnogo znači.

U ugodnom razgovoru sa Željkom Bebekom, dotakli smo se i teme što se tiče budućnosti:

-U ovom trenutku imamo novi cd pod nazivom Mali oblak ljubavi, kojeg trenutno i promoviramo. Ovaj cijeli projekt zahtijeva od nas da se posvetimo i video produkciji. Za nove pjesme ima vremena, a u ovom trenutku najvažnije mi je da sve ovo vrijeme u pandemiji, koje smo proveli u miru i izolaciji, stvarajući nove pjesme, da ih publika posluša i donese sud o tome je li ovo sve što sam otpjevao onoliko lijepo koliko se meni čini da je. Osobno sam se uvjerio da i u Orahovici postoje ljudi, koji moj rad prate i cijene još od davnih 70-ih godina i početka moje glazbene karijere, na čemu sam iznimno zahvalan i ponosan.

Legenda glazbene scene, Željko Bebek na koncu se još jednom zahvalio svima koji su unatoč lošem vremenu posjetili orahovačko Jezero i preko 2 sata skupa s njim pjevali u glas:

-Uživam pri pomisli da na moj koncert dolazi generacija koja se rodila 90-ih godina, a ja sam upravo tih godina u Orahovici održavao koncerte na koje je i onda dolazilo preko 1500 ljudi. Posebno sam sretan zbog toga što je ovo grad koji mene prati kroz sve svoje generacije, a ja osobno nikad ne bi propustio doći u Orahovicu održati koncert, uvijek sam se odazvao i tako će biti i u budućnosti, rekao je za kraj Željko Bebek.