Ove godine slavimo 791. rođendan grada Orahovice

Ove godine slavimo 791. rođendan grada Orahovice

Brojna različita događanja u organizaciji Grada i Turističke zajednice, uveličat će i uljepšati ovogodišnju proslavu Dana grada Orahovice, 3. svibnja, blagdana Našašća sv. Križa, koja počinje u petak, 1. svibnja 2019. godine proslavom međunarodnog praznika rada koji će biti obilježen na orahovačkom jezeru prvosvibanjskim piknikom i gdje će za sve građane biti pripremljen prvosvibanjski grah.
Događanja 3. svibnja (petak), na blagdan Našašća sv. Križa i Dana grada, počinju tradicionalnom budnicom Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica u 8:00 sati, a potom će u 9,30 Izaslanstvo Grada i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predvođeno gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, odati počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u centru grada. U župnoj crkvi središnje misno slavlje u 11,00 sati, vodit će požeški biskup dr. Antun Škvorčević, od kojeg će mladi župljani primiti sakrament sv. Potvrde.
Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice, počet će u 13,00 sati u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, u programu koje će, zaslužnim građanima biti uručene plakete i zahvalnice, u vidu Javnih priznanja grada Orahovice. Petak će završiti u znaku koncerta Željka Bebeka koji će u središnjem gradskom parku početi u 21,30 sati.
Završnica proslave 791. rođendana grada Orahovice, bit će u biciklističkih utrka kada će se održati drugi po redu „Orahovica Bike Weekend“, u organizaciji BK Pannonian, 4. i 5. svibnja (subota i nedjelja). U ovoj dvodnevnoj manifestaciji, koja se održava u području Parka prirode Papuk i izletišta Jezero, posjetitelji će vidjeti ponajbolje bicikliste ovog dijela Europe koji će se natjecati u disciplinama Enduro, mtb/bmx session i klasična jednodnevna cestovna utrka.