Vinarija Patkoš

Vinarija Patkoš

U srcu Slavonije, na spoju ravnice i planine, vinorodnih brežuljaka, podno Papuka i Krndije, duž rijeke Vučice Vinogradarstvo Patkoš svoju vinogradarsko-vinarsku priču počelo je pisati 2005.god. kada je i zasađen prvi hektar i pol vinograda odnosno 7500 trsova.

U narednih nekoliko godina poduzetnički duh te ljubav prema vinu naveo nas je da proširimo svoju proizvodnju , te se zasadilo još dodatnih 5 hektara odnosno 21.500trsova sve ukupno koji su smješteni na posebno odabranim područjima.

Tradicija pravljenja vina nalazi se već dugi niz godina u obitelji Patkoš odnosno puno prije nego što se ozbiljno zakoračilo u svijet vinogradarstva i vinarstva.

Iz ljubavi prema starinskim običajima, posebice prema vinu, naša proizvodnja je u početku bila za osobne potrebe.

Entuzijazam nas je doveo do ideje o sadnji novih nasadi te ozbiljnom bavljenju vinogradarstvom, vinarstvom i podrumarstvom.

U sklopu mirnog obiteljskog imanja koje se nalazi na vinskoj cesti možete uživati u prelijepom pogledu na srednjovjekovnu utvrdu Ružica grad koja se nalazi na obroncima planine Papuka, gdje je 2010.godine sagrađen i novi vinski podrum gotovo potpuno ukopan u zemlju koji čuva vina na idelanoj temperaturi, kapaciteta cca 40,000l.

Uz svu potrebnu opremu i mehanizaciju glavnina kapaciteta nam se nalazi u inox spremnicima dok ostala odabrana vina dozrijevaju njegovana u malim hrastovim bačvicama (barrique) proizvedenih od autohtonog Slavonskog hrasta.

Naša težnja je zadovoljiti svako nepce postizanjem visoke kakvoće i pune prirodnosti vina.Uz vinski podrum nalazi se i velika kušaona koja daje dodatnu ljepotu našoj vinskoj priči u kojoj možete degustirati i uživati u vinima, domaćim slavonskim specijalitetima sa 40ak vinskih prijatelja.

http://www.vina-patkos.com/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.