Ukupno pogleda:: 4531

„Ružica grad“ d.o.o.

Poduzeće „Ružica grad“ d.o.o. za turizam, rekreaciju i ugostiteljstvo je osnovano 2006 godine i upravlja turističkim kompleksom „Jezero-Ružica grad“. 

Budući kompleks „Jezero-Ružica grad“ obuhvaćati će površinu od 60,77 ha. Osim kupališta izgraditi će se dodatni ugostiteljski objekti, napraviti sportski tereni za odbojku na pijesku, nogomet, tenis, stolni tenis, boćanje, košarku…. , napraviti će se dvije staze za skijanje i sanjkanje sa topovima za snijeg i žičarom, u sklopu kompleksa biti će i vodeni park sa toboganima za sve uzraste posjetitelja, izgraditi će se hotel sa pratećim sadržajima, trim staze te vidikovci. Budući kompleks imati će u svojoj ponudi i kamp koji bi se trebao nalaziti na sadašnjem ulazu na komplaks jezero od strane Duzluka. Na postojećim taložnicama sagradio bi se ornitološki park bez parkirališnih prostora koji će služiti kao stanište životinjskih i biljnih vrsta.

Orahovačko jezero je najpoznatija prirodna znamenitost Orahovice, izgrađeno početkom 1960-ih, površine 1,52 ha, dužine 208 metara te širine od 48,8 do 85,2 metara. Dubina doseže čak 9 metara na sjevernoj strani. Ukupna dužina obale je 570 metara.

Ljeti je veoma posjećeno budući da je ono jedino kupalište u okolici koje je omeđeno brežuljcima i šumama, a ujedno se nalazi u podnožju Ružice grada. Na jezeru  se održavaju razne manifestacije, kao što su prvosvibanjski susreti, biciklijada, ljeto u Orahovici…

Sa jezera do srednjovjekovnog grada Ružice vodi poučna staza Jezero – Ružica grad, putem koje se može mnogo toga saznati, kako o geološkim osobitostima područja,  flori i fauni, tako i o samom srednjovjekovnom gradu Ružica gradu.

„Ružica – grad“, jedan je od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih plemićkih gradova u Hrvatskoj. Grad zauzima hrbat visine 378 m i rasprostire se na površini od 800 m2 . Zaštićen je kao spomenik kulture najveće kategorije.
Srednjovjekovni grad Ružica, kakav danas vidimo, nastao je krajem 14. i početkom 15. st.


 

 

 

F.Gavrančića 6, 33515 Orahovica
Tel:   +385(33)673 351
Mob: +385 (98)973 14 53
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Web: www.jezero.orahovica.hr

 
Natrag