Ukupno pogleda:: 1525

Održano finale popularnog dječjeg festivala „Djeca smo“

U nedjelju 13. studenog 2016. u šatoru na orahovačkom TOC-u održano je finale dječjeg festivala „Djeca smo“ u organizaciji Radio Orahovice i Grada Orahovice.

14 malih izvođača iz dvije županije zapalilo je atmosferu svojim glasovima i scenskim nastupom od kojih su pobjedu odnijeli Lea Virovac iz Slatine koja je oduševila stručni žiri od kojeg je dobila maksimalnih 50 bodova za izvedbu „Kao rijeka“. Publiku je u prepunom šatoru na tržnom centru na noge digao Matija Jurinović iz Bokšić Luga koji je izveo „Narodno veselje“ Mate Bulića te odnio pobjedu publike koja je glasala za njega.

U pobjednički dvojac u finalu su nastupili Vanesa Kojić iz Stare Jošave s pjesmom „Hajde da ludujemo“, Lara Kokorić iz Kozica - „Sve bi seke ljubile mornare“, Lana Morović iz Čačinaca - „Neke se noći ne spavaju“, Mia Zetić iz Donjeg Miholjca - Sve sam tebi oprostila ja“, Ana Vuković iz Orahovice - Imam“, Lea Ivanković iz Feričanaca - „Život nije siv“, Andrea Samardžić iz Donjeg Miholjca - „Pametna i luda“, Dora Kokorić iz Kozica - „Ja sam za ples“, Patricija Hrgović iz Sladojevaca - „Moje zlato“, Tara Ličinić iz Dolaca - „Bube u glavi“, Nina Tikvan iz Crkvara - „Čarolija“, Paulina Farkaš iz Čačinaca - „Dunav“, a kao gosti nastupili su petogodišnja Hana Kovačević koja je otpjevala pjesmu „Dvije zvjezdice“, te Tamburaški sastav Čokanj i Cecilija.

Članovi žirija su bili Marina Dumančić i Daliborka Đurišić, obje s Radija Donji Miholjac, pjevačica Cecilija Rudić, Danijel Kos član TS Čokanj i Robert Turkalj s Radio Slatine.

Nazočne su po završetku natjecanja, a prije dodijele nagrada pozdravili i čestitali izvođačima, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec koji je pozdravio sve koji su došli bodriti djecu i rekao kako je ovo prekrasan događaj koji potiče djecu na rad i razvijanje i kako bi ovakvih događanja trebalo biti više. (T.P.)

 

 
Natrag