Ukupno pogleda:: 1507

U Orahovici održani 9. Dani kestena i vina

U subotu, 15. listopada u središnjem gradskom parku u Orahovici održani su 9. Dani kestena i vina, a pod pokroviteljstvom OPG-a Jović, Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, OPG-a Matković i Zajedničkog obrta za vinogradarstvo i vinarstvo Patkoš te u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice.

Miris pečenih kestena širio se parkom za što su zaslužne ekipe, njih dvadesetak, koji su neumorno pekli kestenje na ložištima u tavama, posudama i improviziranim pečenjarima izrađenim od bubnja starih perilica za rublje. Zatim tu su vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva Orahovica koji su kestenje pekli u velikom pečenjaru tako da je u svakom trenutku pečenih kestena bilo dovoljno za sve nazočne.

Ispod šatora pjevali su i svirali članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Orahovica te nastupile članice ženskog Tamburaškog sastava Hrvatice. Jelo se kestenje, čobanac, grah, lepinje, pilo se vino i sokovi, igrale su se razne igre kao što je „Praćkijada“ i „Gađanje šešom“. Bez sumnje, uspješno se podijelila dvanaestmetarska rolada od kestena koju su pohvalno izradili učenici smjera kuhar SŠ Stjepana Ivšića u Orahovici: Lea Barić, Abel Radić, Doris Jurišić, Tena Marjanović, Martina Perković, Ivona Patajac i Dora Maligec pod vodstvom profesorice Danire Vinković.

Na štandu Turističke zajednice grada Orahovice osim upoznavanja s prirodnim ljepotama i ponudom naše Orahovice koju smo prezentirali kroz prigodne brošure mogli ste usput kušati i još jednu slasticu, bajaderu od kestena.

Gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Orahovice, g. Josip Nemec pozdravivši sve prisutne otvorio je 9. po redu orahovačku kestenijadu i još jednom se zahvalio glavnom pokrovitelju OPG-u Jović i pokroviteljima OPG Matković, Zajedničkom obrtu za vinogradarstvo i vinarstvo Patkoš, poduzeću Ružica grad d.o.o. i Poljoprivrednom poduzeću Orahovica d.o.o. što su omogućili da nam i ova kestenijada prođe što uspješnije i zanimljivije bez obzira na činjenicu da nam je povremeno i kiša pomalo krasila dan. (K.G.)

 
Natrag