Ukupno pogleda:: 1421

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice u središtu grada obilježen Svjetski dan turizma

Orahovica se tradicionalno uključila u obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Glavne zvijezde cijele priče ponovno su bila djeca, polaznici dječjeg vrtića ''Palčić'' i učenici nižih razreda Osnovne škole ''Ivana Brlić-Mažuranić'' koji su u uvodu svečanog programa predstavili svoje uratke, odnosno makete gradskih povijesnih i turističkih objekata. Bilo je tu sjajnih maketa Ružice grada, Vodenice, lokomotive Ahcigerke, orahovačkog Jezera, crkve Našašća svetog Križa, gradskog sata i mnogih drugih. I vrtićanci i školarci dali su si uistinu ogroman trud pa će kako je najavljeno, makete služiti i u narednim gradskim programima i sadržajima.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma nastavljeno je otvaranjem dvaju novih info ploča ispred lokomotive Ahcigerke i labirinta Ružica grad na ulazu u središnji gradskih park u kojem su uz osnovce i vrtićance, sudjelovali i sudionici Svjetskog kongresa Hepatitisa C u Orahovici, ugledni liječnici iz Japana, Egipta, SAD-a i Hrvatske. Središnji program održan je u velikom šatoru u središtu grada gdje su sva odjeljenja vrtića, niži razredi osnovne škole te područne škole Nova Jošava i članovi dječje folklorne skupine KUD-a Crkvari pripremili različite programe na temu turizma. Bilo je tu pregršt pjesme, plesa, recitacija, igrokaza, a sve začinjeno neuništivim dječjim osmijehom:

- Kao i prošle godine, a pokazalo se to više nego uspješnim i prekrasnim, i ove godine smo ovaj Dan, posvetili djeci. Jer kako je budućnost Orahovice turizam, a još više su budućnost djeca, najljepše je da upravo oni budu zvijezde dana i pokažu što znaju. Hvala svim učiteljicama i učiteljima, odgajateljima i roditeljima koji su sudjelovali u pripremi ovog programa i naravno od srca hvala djeci koja su kao i uvijek osvojila srca svih nazočnih u gradskom šatoru.  – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je svoj djeci nakon programa uručio prigodne poklone.

Završetak Svjetskog dana turizma obilježili su oni koji su jedan od najvećih promotora orahovačkog turizma i povijesti, Red vitezova Ružice grada. Vitezovi su u središtu Orahovice pripremili zabavnu povijesnu bitku za Ružicu grad između djece i vitezova. Pobijedila su naravno djeca koja su time pokazala svoju hrabrost i ljubav prema svome gradu i njenoj povijesti. (V.G.)

 
Natrag