Ukupno pogleda:: 1418

Zelena čistka - Zajedničkim snagama očistit ćemo naš okoliš…

logoGrad Orahovica već 5. godina za redom uključuje se u kampanju Zelena čistka, koja omogućava aktivno uključivanje građana Orahovice u rješavanje problema vezanih za očuvanje okoliša i prirode. Ovogodišnja eko akcija održat će se u petak 22. i subotu 23. travnja 2016. godine.

Iz Gradske uprave upućuje se poziv svim udrugama, Mjesnim odborima i školama na području grada da se uključe u najveću eko kampanju, a ovim putem pozivamo i sve sugrađane da daju svoj doprinos očuvanju okoliša i prirode te da se pridruže čišćenju 22. travnja kada Red vitezova Ružice grada, plivački klub i udruga P.A.U.K. organizirati čišćenje šetnice prema Jezeru (stara pruga), Vinsku cestu od Merkura do jezera i put kroz šumu prema Ružica gradu.

Prije samog početka akcije u organizaciji navedenih udruga održati će predavanje „Taj čudesni planet Zemlja“ ispred škole u prostoru bivšeg dječjeg igrališta s početkom u 16,30 sati.

Drugog dana akcije 23. travnja Lovačka udruga „Vepar“ organizira čišćenje šuma lovišta i to na lokacijama:

  1. Šumeđe- Stara Jošava - Nova Jošava
  2. Orahovica - Merkur
  3. Groblje Orahovica - Pištana
  4. Ljeska - Kokočak

Kontakt osoba za prijavu za sudjelovanje, ali i sve detalje vezane uz provedbu akcije je Nikola Klepač, komunalni redar 099/730 4802, , a svi sudionici se mole da ponesu potreban alat za čišćenje otpada(grablje, lopate isl.).

 
Natrag