Ukupno pogleda:: 2326

18. Crkvaračko prelo u veličanstvenom ambijentu pred preko 1000 posjetitelja

Kada jedno malo selo napravi istinski spektakl, kada trud ulože svi njegovi mještani i kada imaš Kulturno-umjetničko društvo koje plijen pozornost cijele Hrvatske, onda znaš da je riječ o Crkvarima. Kulturno-umjetničko društvo ''Crkvari'' organiziralo je tradicionalnu 18. po redu,  vrhunsku kulturno-zabavnu priredbu, Crkvaračko prelo. Ovogodišnje Crkvaračko prelo koje je održano pod generalnim pokroviteljstvom Grada Orahovice i koje je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, prepunilo je orahovačku sportsku dvoranu školskog centra. Preko 1000 ljudi natiskalo se u dvoranu i zdušno pljeskalo svakom izvođaču. Na početku se plesovima i igrama Slavonije predstavila Dječja folklorna skupina KUD-a Crkvari, a njihovi stariji kolege na pozornicu su kroz program izašli 3 puta i to s briljantno izvedenim koreografijama Makedonskih pjesama i plesova, Banatskih plesova te šećerom na kraju večeri, premijernom izvedbom Šopskih igara.

Atmosferu su podigli vrhunski glazbeni izvođači, u prvom redu Igor Delač, Tamburaški sastav Fijaker, Garavuše, Cecilija, a potom i Suhopoljski Tamburaši, TS Garavi, sjajna mlada glazbenica iz Bizovca Adrijana Baković, Aura Band i Dorotea Marić-Popović, Straviana Band, mladi tamburaški sastav Romansa iz Feričanaca, zapjevala je i Orahovčanka Anita Zavada te mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica, a gost večeri bio je sjajni osječki gimnastičar, pobjednik Svjetskog kupa na parteru za 2014. godinu Tomislav Marković. Vrhunac večeri i cijelog programa bila je završna točka, dva 7-metarska Anđela provezla su se ispred svečane pozornice, a u njima su za kraj Igor Delač i Adrijana Baković zapjevali dobro poznatu ''Od Božića do Božića'' poslavši znakovitu poruku svima, Od Božića do Božića s Crkvaračkim Prelom:

 

-Jednostavno ne znam što bih rekao. Ovo je bilo sjajno, toliki broj posjetitelja već par godina nismo imali. Hvala svima od srca što su nas podržali i prepoznali naš ogroman trud.  Ovo je rad cijelog sela Crkvari i svih članova KUD-a, a najveća nam je nagrada upravo ovakva sjajna atmosfera. Hvala i svim izvođačima na uistinu odličnim izvedbama, a evo mogu već sada najaviti i 19. Crkvaračko Prelo iduće godine kada ćemo proslaviti i punih 20 godina rada našega Društva. Bit će to zasigurno još jača manifestacija s mnoštvo popratnih sadržaja, no kada sve zbrojim, može li bolje od ovoga.  Još jednom veliko  hvala svima. – rekao je vidno presretni predsjednik KUD-a Crkvari Stanko Jović na kraju programa.  KUD Crkvari i Crkvaračko prelo još su jednom svojim sugrađanima i velikom broju gostiju iz cijele regije na najljepši mogu način poželjeli sretne nadolazeće blagdane. (V.G.)

 
Natrag