Ukupno pogleda:: 2162

Mađarsko-hrvatske vinske priče u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u RH 2012.-2014.

I ove godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pokrenulo je izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012.-2014. godine s ciljem daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Projekt Mađarsko-hrvatske vinske priče povezao je tri vinske regije – Orahovicu, Ilok  i Villany, a čiji je nositelj bio Grad Orahovica. Predložen od strane regionalnog koordinatora – VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, glavni cilj projekt bio je jačanje turističkog potencijala te razmjena iskustva.

Izvrsnom prekograničnom suradnjom promoviralo se zajedničko gastronomsko i kulturno nasljeđe, rekonstruirana je vinska cesta dužine 2,7 km u Orahovici, te su održana 4 festivala vina: festival Rosea u Villanyu, festival Zelenog silvanca u Orahovici, festival Traminca u Iloku i 2. Vinski festival  u Orahovici uz ostale edukacijske i turističke sadržaje.

Sudjelujte u promoviranju najuspješnijih lokalnih EU projekata i informirajte se o mogućnostima financiranja sredstvima Europske Unije.

Glasati možete na službenoj web stranici Strukturnih i investicijskih fondova http://www.strukturnifondovi.hr/izbor-za-najuspjesniji-lokalni-eu-projekt-u-rh-2012-2014

(M.V.)

 
Natrag