Ukupno pogleda:: 2563

Sveti Nikola nagradio dobru djecu

Uz pomoć Udruge žena „Hrvatske Sokolice“, Savjeta mladih grada Orahovice i grada Orahovice Sveti Nikola uspio je i ove godine nagraditi mališane. U petak, 5. prosinca 2014. godine u bivšoj kino dvorani u Orahovici dočekali su ga najprije oni najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića „Palčić“ koji su svojom predstavom pokazali da su svetog Nikolu željno očekivali s poklonima. Onih zločestih nije bilo, ali je u društvu dobrog djedice bio i mali zloćko zvan Krampus koji ipak nije uspio pokvariti planove Svetog Nikole u nagrađivanju dobre djece.

Nakon podijele poklone najmlađima, uputili su se u Područnu školu Nova Jošava gdje su učenici Svetog Nikolu dočekali uz ples, pjesmu i igrokaz,  a potom se ponovno vratio u prostor bivše kino dvorane u Orahovici kako bi podijelio poklone i učenicima od 1. do 4. razreda Osnovne škole Ivane-Brlić Mažuranić. Predstavu su pažljivo pratili i roditelji, djedovi i bake koji su do posljednjeg mjesta napunili bivšu kino dvoranu i školu u Novoj Jošavi kako bi snimili što su njihova dječica priredila.

Ove godine, djedica je imao pune ruke posla, a mi se nadamo da će i nagodinu doći u naš grad i nagraditi još više dobrih mališana. (M.V.)

 
Natrag