Ukupno pogleda:: 4734

Sjajna sportska priredba u Orahovici koja ima svijetlu budućnost

Orahovica je 12. studenog bila domaćin prve trekking utrke u organizaciji Baraber extreme teama iz Belišća, a pod pokroviteljstvom Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice. Na utrci je bilo preko 100 sudionika iz cijele Hrvatske te Slovenije i Mađarske, a ista je bila podijeljena u tri kategorije i to ultra – 50 km, planinarska – 20 km te jogging – 10km:

- Zadovoljni smo odazivom ljudi na ovu utrku, pošto je utrka zapravo pilot-projekt u Orahovici, a kalendar hrvatske trekking lige uistinu je prebukiran.

Imamo dakle po dvije utrke mjesečno, ali pokazalo se da naš klub još uvijek vrlo dobro kotira u tome društvu. Ovo je jedina utrka u cijeloj regiji, jer do sada nam je najbliža bila na Medvednici u Zagrebu i stoga sam siguran kako ova lokacija i ova utrka imaju i te kako svijetlu budućnost. Što se Papuka tiče, uvjeti su fantastični! U našem je sportu važan adrenalin, dakle što je teže proći stazu to je bolje. Naš klub inače trenira na Papuku tako da smo ovdje gotovo domaćini i mogu reći da Papuk ima svoju posebnu draž, izgleda pitomo, ali kad uđeš u njegovu suštinu, vidiš da je to jedna divlja planina i da se možeš lako zagubiti i zasigurno će u njemu biti jako zanimljivih utrka – započeo je priču predsjednik Baraber extream teama Christian Uskoković. Uskoković je također naglasio kako je konkurencija na ovoj prvoj utrci u Orahovici iznimno jaka:

 

- Konkurencija je bila više nego jaka. Imamo jednog Bojana Jerševara iz Slovenije koji je sinonim za trekking utrke u cijeloj Europi, zatim je ovdje i Andraž Hribar kojega nitko još ove godine nije pobijedio, čak dapače sve je svoje protivnike ostavljao po pola sata najmanje iza sebe. Svakako mogu reći da se krema europskog trekkinga okupila ovdje u Orahovici i to je velik uspjeh našeg kluba, svih udruga i klubova te grada Orahovice  – zaključio je Uskoković. Odaziv građana Orahovice također je bio odličan, udruge suorganizatori odradili su sjajan posao i sudeći po viđenom Orahovica i planina Papuk uistinu će biti jedno od središta trekkinga u Hrvatskoj.

 

Rezultati prve trekking utrke u Orahovici:

 

ULTRA KATEGORIJA:  muški:

1. mjesto: Lino Legac          4.09,40

2. mjesto: Bojan Jevševar    4.09,50

3. mjesto: Krešimir Žagar    5.04,10

 

žene:

1. mjesto: Neža Jurjavčić      5.24,00

1. mjesto: Lola Novaković    5.24,00

 

 

PLANINARSKA KATEGORIJA:  muški:

1. mjesto: Andraž Hribar      2.13,00

2. mjesto: Ivan Murat           3.29,00

3. mjesto: Dražen Janžek      3.38,20

 

 

žene:

1. mjesto: Ana Gudalović       3.29,00

2. mjesto: Smiljana Janžek     3.43,21

3. mjesto: Ana Wild                3.51,00

 

 

JOGGING KATEGORIJA: muški:

1. mjesto: Igor Stojić (Orahovica)                 59,00

2. mjesto: Milan Šerbedžija (Orahovica)    1.17,00

3. mjesto: Tomislav Puhanić (Orahovica)  1.17,45

 

žene:

1. mjesto: Danijela Petrović     1.50,00

1. mjesto: Dorina Crnčan          1.50,00

3. mjesto: Ljiljana Vrbešić        2.13,40

 

Rezultat su bili manje-više očekivani, no valja istaknuti kako su domaći trkači pomeli konkurenciju u kategoriji jogging te sjajan nastup u istoj kategoriji i pobjedu najmlađe sudionice natjecanja, 14-godišnje Dorine Crnčan iz Donjeg Miholjca.

 
Natrag