Ukupno pogleda:: 17769

Izletište "Orah"

Jezero na izletištu "Orah"

Izletište „Orah“ nalazi se u podnožju planine Papuk, udaljeno oko 1500 metara zračne linije od centra Orahovice, a 3000 – 4000 metara vožnjom od centra, pa kroz mjesto Duzluk.

Kliknite kartu za veći prikaz

 

Na izletištu se nalazi orahovačko Jezero, koje je jedna od najpoznatijih prirodnih znamenitosti Orahovice. Dugo je 208 metara, širina mu varira od 48,8 do 85,2 metara, a ima površinu od 1,7 hektara uz 65.000 kubika pitke vode. Dubina mu doseže čak do 9 metara na sjevernoj strani. Obala je dugačka 570 metara i u potpunosti je uređena.

Od izletišta vodi poučna staza, do srednjovjekovnog grada Ružice. Staza vodi kroz staru bukovu šumu. Njezina dužina je 800 m sa uređenim stepenicama na strmijim dijelovima staze i uređenim izvorom podno zidina Ružica grada.

 

Na stazi su postavljene 23 edukativne table sa sadržajima koji objašnjavaju biološku raznolikost šume, geološke karakteristike te vrijednu kulturno-povijesnu baštinu područja.

Ružica – grad je jedan od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih plemićkih gradova u Hrvatskoj. Grad zauzima hrbat visine 378 m i rasprostire se na površini od 800 m2 . Zaštićen je kao spomenik kulture najveće kategorije.

 

U sklopu izletišta “Orah“ nalaze se brojni atraktivni sadržaji:

1. elike travnate i šumske površine za razne sportske atraktivnosti:

- odbojka na pijesku

- biciklističke staze

- planinarske staze

- „trekking“

 

2. površine namijenjene za roštilj i kampiranje

3. poučna staza do srednjovjekovnog grada Ružice

Poučna staza

 

4. trgovina mješovitom robom (kruh, mlijeko, dnevni tisak, sokovi, cigarete…)

Trgovina mješovitom robom


5. ugostiteljski objekti:

- restoran “Jezero“

- pečenjarnica

- 2 Caffe bara

- prodaja sladoleda

Prodaja sladoleda

 

Kompleks može prihvatiti preko 2.000 parkirnih mjesta (posebna mjesta su osigurana za autobuse).

Parkiralište

 

U ugodnoj atmosferi interijera restorana “Jezero“ možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i uz mnogobrojna osvježavajuća pića, uz srdačan doček i kvalitetnu poslugu našeg ljubaznog osoblja.

Iz ponude izdvajamo:

- ražnjići na žaru

- miješano meso

- kotleti

- ćevapi

- pljeskavica

- razni sendviči

- razni prilozi i salate

Restoran se nalazi u ugodnoj sjeni listopadne šume. Ima 6 terasa koje čine jedinstvenu, funkcionalnu cjelinu (restoran, terasa sa stolovima i klupama, plesni podij te pozornica za koncerte). Kapacitet je 350 sjedećih mjesta sa predivnim pogledom na cijelo kupalište Jezero.

U restoranu je moguće organiziranje svečanih domjenaka, seminara i drugih prigoda. Svakim vikendom na terasi restorana organizira se živa glazba. Restoran je otvoren samo u ljetnim mjesecima.

U sklopu restorana nalazi se još jedan natkriveni objekt u slavonskom stilu koji ima svoj pečenjar i prima grupe do 80 posjetitelja. Sadržaji koji se mogu koristiti: struja, hlađenje pića, pečenjar ( pečenje prasetine, janjetine i roštilj ) i drva. Predviđen je i prostor za kuhanje čobanca, graha, fiš-paprikaša i sl. U trgovini koja je u sklopu restorana,moguća je kupnja ugljena, hepo kocaka, začina, raznih dodataka jelima, plastičnih tanjura i pribora, ubrusa i sl.

CIJENIK ZA NATKRIVENI OBJEKT S PEČENJAROM:

 

Jednodnevno iznajmljivanje objekta naplaćuje se:

- 150,00 kn radnim danima ( ponedjeljak- petak )

- 300,00 kn vikend ( subota-nedjelja ) i praznikom

Dodatne usluge:

- 100,00 kn struja + korištenje hladnjaka

- 100,00 kn korištenje pečenjara + vreća drva ( svaka sljedeća vreća drva 20,00 kn )

 

Tijekom ljeta na Izletištu “Orah“ organiziraju se razni koncerti, događaji, natjecanja („trekking“ utrke, biciklistička utrka srednjovjekovnim stazama – XC, „Down hill“ utrke – DH, te turniri u odbojci), noćna kupanja i poznata manifestacija Ferragosto Jam, festival urbane glazbe, koji je poznat širom Hrvatske pa i dalje

Na Izletištu postavljene su tri kamere preko kojih turisti izravno na web stranici grada Orahovice ( www.orahovica.hr ) na poveznici s desne strane “Kamere na jezeru“, mogu vidjeti vremenske prilike na kompleksu. Uz to, kamere rade i noću.

Na stranici grada Orahovice može se vidjeti vrijeme u gradu s podacima sa nove meteorološke postaje na Jezeru.

Na Izletištu “Orah“ nalazi se novi digitalni semafor koji pokazuje točno vrijeme, temperaturu zraka i temperaturu vode i digitalni turistički info pult, putem kojeg turisti i građani mogu dobiti sve informacije o gradu Orahovici i turističkoj ponudi.

 

CJENIK ZA ODREĐENE SADRŽAJE NA IZLETIŠTU “ORAH“:

Mjesto za kampiranje (1 šator) naplaćuje se 20,00 kn 4 kvadrata – po danu

Mjesto za roštilj naplaćuje se 20,00 kn – po danu

Najam betonskih stolova:

- od ponedjeljka do petka 30,00 kn

- vikendom i praznikom 50,00 kn

 
Natrag