Ukupno pogleda:: 1419

Turističkim projektima u 2016. odobrene potpore Hrvatske turističke zajednice

Kako smo već izvještavali, Hrvatska turistička zajednica odabrala je sufinanciranje festivala „Ferragosto JAM 9“  i dodijelila ugovor Gradu Orahovici u iznosu od  100.000,00 kn bespovratnih sredstava, no ovih dana gradonačelnik i predsjednik TZ grada Orahovice g. Josip Nemec, potpisao je još jedan ugovor s istim donatorskim tijelom, ali za projekt prijavitelja TZ grada Orahovice.

Radi se o izradi i postavljanju vertikalne turističke signalizacije u središtu grada,  dvije info ploče: jedna uz labirint „Ružice grada“ i druga uz postav „Lokomotive Ćiro“ nešto južnije, u Aveniji blizanaca. Prepoznatljive turističke atrakcije Orahovice od sada će posjetiteljima pružiti i niz informacija, povijesnih činjenica, fotografija, ali i javnosti malo poznatih zanimljivosti. Cilj je info ploča na što slikovitiji način prikazati na jednom mjestu poveznicu i simboliku eksponata sa stvarnim lokalitetom kulturno-povijesnog naslijeđa kakvo je npr. „Grad Ružica“, i to in situ u središtu grada.

Projekt je odobren u sklopu javnog poziva HTZ-a Programi/projekti za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016, ukupna vrijednost izrade i postavljanja obje info ploče iznosi približno 32.000,00 kn, od čega će HTZ sufinancirati s 10.000,00 kn, Grad Orahovica kao partner prijavitelja sa 3.200,00 kn, a razliku iz vlastitih sredstava TZ grada Orahovice. (I.S.)

 
Natrag