Ukupno pogleda:: 1574

Provedena akcija "Zelena čistka"

Dana 22. travnja na Dan planeta Zemlje zajedničkim snagama udruge Reda vitezova Ružice grada, Plivačkog kluba Orahovica, štićenika Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama "Jaglac", Udruge "P.A.U.K." te BK "LOOD" Orahovica te nazočnim dobrovoljnim građanima održala se jednodnevna akcija čišćenja "Zelena čistka" koja se već petu godinu zaredom održava u našem gradu.

Gđica Ivančica Grgić je ispred škole u prostoru bivšeg dječjeg igrališta s početkom u 16:30 sati održala kratko, ali vrlo poučno predavanje "Taj čudesni planet Zemlja". U predavanju je iznijela poneke zanimljive činjenice o našoj lijepoj planeti i prirodi koja nas oduševljava i iznenađuje te upravo iz tog razloga moramo više brinuti o njoj. Zajedno u ovoj akciji doprinosimo i primjerom i svojim zalaganjem u očuvanju i boljitku svijeta u kojemu živimo.

Nakon predavanja svi prisutni članovi navedenih udruga i ostali dobrodošli građani-volonteri podijeljeni su u tri skupine kojima su obuhvaćena tri smjera čišćenja u predviđenim rutama:
1. STAROM PRUGOM DO JEZERA
2. VINSKOM CESTOM od Merkura do Jezera
3. PUT PREMA RUŽICI- od Jezera do Ružice grada

Nakon dobro obavljenog posla akcije Zelene čistke u 18:00 sati sve sudionike na jezeru dočekale su porcije toplog graha.

Zatim je gradonačelnik Josip Nemec poručio svima nazočnima na izletištu Orah: „Zelena čistka više je od jednodnevne akcije. Ona je poziv na zajedništvo u rješavanju zajedničkog problema te na promjene u ponašanju i gospodarenju otpadom. Većina građana na žalost nije svjesna koliki je utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu te je iz tog razloga vrlo važno ukazati na to da smo svi mi dio problema, ali da možemo biti i dio rješenja“. (K.G.)

 
Natrag