Ukupno pogleda:: 2112

TZ Grada Orahovice i ove godine sudjelovala na sajmu „Vino fest“

Turistička organizacija opštine Vršac je oslanjajući se na tradiciju , 2006 pokrenula festival vina, koji okuplja vinare i vinogradare iz Srbije i Europe.

Jedan od najuspješnijih načina prezentacije vinskog Vršca je i Vino fest, koji je i ove godine po deseti put na jednom mjestu, pružio mogućnost predstavljanja najkvalitetnijih vina iz okoline Vršca, ali i iz različitih krajeva Srbije, Mađarske, Rumunjske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. TZ Grada Orahovice i ove godine se odazvala na poziv Turističke organizacije Opštine Vršac za sudjelovanje na 10. festivalu vina „VINOFEST“ koji se održavao u Hotelu Srbija, 20. i 21. ožujka 2015.

Četvrtak 19. ožujka dan uoči početka sajma Vino fest u zgradi Konkordija gradskog muzeja Vršac otvorena je Međunarodna bienalna izložba karikature „Zlatni osmeh“ na temu Viva vino / Viva wine. Na izložba se moglo vidjeti brojne karikature i portrete domaćih i stranih ličnosti vezanih uz temu vina.

Jubilarni 10. Vino fest svečano je otvoren 20. ožujka, a na štandu TZ Grada Orahovice bila su izložena vina „Zeleni Silvanac“ i „Frankovka“ Poljoprivrednog poduzeća Orahovica tako da su i ove godine posjetitelji mogli krijepit dušu vrhunskim Orahovačkim vinima. Osim vina predstavljena su prirodna i kulturna bogatstva grada Orahovice.

Veliki interes pokazan je za našu staru utvrdu Ružicu grad i Orahovačko jezero. Mlađa populacija bila je jako zainteresirana za Ferragosto Jam te najavila svoju posjetu.

Nakon svečanog otvaranja domaćini su organizirali obilazak Vršačkih vinograda i podruma.

U subotu 21. ožujka 2015. godine sajam se nastavio obilaskom Vršačkog brda i posjetom Vršačke kule. Na Vršačkoj kuli su se okupili predstavnici Udruženja vinskih redova Srbije. (D.Š.)

 
Natrag