Ukupno pogleda:: 3285

Druga utrka Srednjovjekovnim stazama

U organizaciji biciklističkog kluba Lood iz Orahovice, održana je druga biciklistička utrka „Srednjevjekovnim stazama“, koja se bodovala u sklopu sedmog kola Slavonske biciklističke brdske lige. U pet kategorija nastupilo je 69 natjecatelja, a utrka je okarakterizirana kao međunarodna, jer su nastupili natjecatelji iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Vrlo opasnu stazu, dugu 29 kilometara, najbolji biciklisti odvezli su za jedan sat 32 minute i 42 sekunde. Teže ozljede, iako je padova bilo, nisu zabilježene, a utrku je prigodnim obraćanjem otvorio gradonačelnik Josip Nemec.

„Lijepo je vidjeti toliko biciklista na jednom mjestu. Nadam se da ćete biti zadovoljni boravkom u Orahovici i našim ljepotama te stazom, koja je vrlo opasna. Očekujem da sve završi u najboljem redu bez padova i ozljeda jer to je u ovom sportu najbitnije“ – rekao je prigodom otvaranja utrke gradonačelnik Josip Nemec.

Najbolji rezultat od domaćih vozača, ostvario je Orahovčanin Tomislav Puhanić, koji je u kategoriji Sport osvojio odlično treće mjesto, dok je u istoj kategoriji Milan Šerbedžija osvojio četvrto mjesto. U kategoriji Elite najbolji od domaćih vozača bio je Mario Vida koji je utrku završio na sedmom mjestu.„Super smo zadovoljni i brojem natjecatelja i stazom i vremenom. Nismo očekivali gotovo sedamdeset biciklista, ali to je dokaz da je naša staza jedna od najboljih. Favoriti su pobijedili, a ja mogu biti prezadovoljan uspjehom mojih klupskih kolega. Ono što me također raduje nije bilo teških padova i ozljeda“ – rekao je predsjednik BK Lood iz Orahovice Robert Hofman.

Prvo mjesto u kategoriji SPORT osvojio je Željko Ćumura, član BK JEDNOTA iz Šida. Njegov klupski kolega Igor Mahnjec osvojio je drugo mjesto, dok je Tomislav Puhanić iz Orahovice bio treći. U kategoriji Elite slavio je Dario Danilović iz Požege, dok su drugo i treće mjesto osvojili članovi biciklističkog kluba Luks racing tim iz Požege Matej Skuzin i Stjepan Franekić. U kategoriji JUNIOR prva dva mjesta pripala su također članovima požeškog Luks racing teama, Marku Batoriu i Krešimiru Banoviću, dok je treći bio Osječanin Dražen Bertić.

U kategoriji MASTER prvo mjesto pripalo je Slavenu Getošu članu BK Weekend warrios iz Osijeka, drugi je bio Siniša Crnčan BK Maraton iz Donjeg Miholjca, dok je treće mjesto pripalo Goranu Paviću članu biciklističkog kluba Požega. I na koncu u kategoriji žena slavila je Biljana Vidrić iz Pakraca. Drugo mjesto također je osvojila članica Biciklističkog kluba Titan iz Pakraca, Jasminka Grbac, dok je treće mjesto osvojila Ines Čuljat članica BK Maraton team iz Donjeg Miholjca.

„Odlična staza, prava muška utrka. Napori su bili zaista veliki i na ovaj stazi pobjeđuju samo najspremniji najbolji. Svaka čast organizatoru. Veselimo se svakom dolasku u Orahovici jer ovdje je priroda fantastična a staza ima koliko god hoćeš. Doći ćemo i naredne godine“ – rekao je Siniša Crnčamn član BK Maraton tema iz Donjeg Miholjca.

Medalje i sponzorske nagrade najboljima, uručili su predsjednik BK Lood Robert Hofman i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

 
Natrag